SIT - Myo-Facial Terapi forløb

Strukturel integrations terapi (SIT) er en unik måde at arbejde med hesten på. Det er et system, hvor hele kroppen arbejdes igennem, hvor de fleste problemer i bevæge apparatet afhjælpes. Formålet med behandlingen er, at få kroppen til at fungere bedst muligt i forhold til, hvad den har med sig i bagagen.

Kroppen

Kroppen betragtes som en helhed. Alt er forbundet og afhængig af hinanden.  Når jeg behandler arbejder jeg i bindevævet som omgiver det meste af kroppen. Det ligger omkring musklerne, organerne og under huden. Derved kan jeg lave strukturelle ændringer som vil kunne ses på hestens kropsholdning.

Forløb
I et forløb arbejdes der med hesten 7 gange med forskellige temaer.  Et tema kan være åndedrættet, nakke, hals og hovedet og hestens sider.
De 5 første gange er en oprydningsfase og de 2 sidste er integrationsfaser. Det er de sidste 2 gange der gør, at arbejdet i det foregående behandlinger holder.

Hvornår
Alle heste uanset alder vil have godt at sådan et forløb. Det er et godt forløb til de heste, som gentagende gange skal have behandlinger, hvor behandlingen kun hjælper kortvarigt. Eller hvis du ønsker en holdbar hest.

Hvad er Myo-Facial Terapi

I Myo-Facial terapi arbejdes der i/på hestens bindevævskæder (facie) . Der er blevet forsket meget i disse kæder, hvor især Tom Myers er blevet kendt for at have kortlagt dem på mennesket. I Danmark er det dyrlægerne Rikke Schultz  Vibeke S. Elbrønd og Tove Due, der har forsket i det. I samarbejder med Jette Harder er der kommet et korrektions forløb ud af arbejdet. 

Myo-Fascial Terapi sker gennem energetiske teknikker (meget blidt), hvor blokeringer i bindevævskædernes forløb forløses. Dette giver en større elasticitet især omkring hestens dybe muskulatur, som ellers kan være svær at behandle. 

Fascia-systemet er et tensegrity som system består af et fibrøst collagent væv, som er en del af kroppens tensionale force transmission system. ( Overførsel mellem spænding og kraft). Du kan se en video nederst på siden, hvor Tom Myers forklare hvad tensegrity er. 

Det interessante ved bindevævet er, at disse kæder virker 3 gange hurtigere end nerver. Derfor er blokeringer her med til at fastholde vævet stift. Det påvirker muskulaturen under bindevævet negativt og forstærker derfor begrænsningen i bevægeligheden.

SIT fra start til slut

Her kan du se, hvad der arbejdes med på heste under forløbet. Det er vigtigt at ALLE korrektionerne gennemføres, da det det vil svare til at din bil kun kører på 3 hjul.

SIT1  
Her arbejdes der med hestens åndedræt og de muskler der har relation til åndedrættet.
SIT 2 

I denne behandling arbejdes der med hundens sider. Dvs. forsiden af forbenene og forsiden af bagbenene. Der arbejdes med siderne i forhold til hinanden og i forholde til hestens lodlinje.


SIT 3
Her arbejdes der med musklerne på hestens inderside af benene og hestens bug.

SIT 4   
Bagsiden strækkes. Dvs. her arbejdes der med musklerne på bagsiden af bagbenene, hasemusklerne og ryggen.

SIT 5
Nakke, hals og hoved. Her arbejdes der i hudmuskler, samt de dybe muskler.

SIT 6
Her starter den første del af integrationsarbejdet. Vi arbejder med KST teknikker, Bonebending og tensigritiy

SIT 7
Anden del af integrationsarbejder, hvor der arbejdes med anatomitrains.   

En korrektion tager ca. 30-45 min. Normalt er der ca. 14 dage mellem hvert besøg. Det er dog anderledes, hvis din hest er her på ophold, så vil der være 1 uge mellem hver korrektion. 

Du kan godt opleve, at din hest bliver anderledes gående under forløbet, hvilket er helt normalt. I princippet så skiller jeg din hest ad og samler den igen. Denne kropslige forandring vil bringe gamle ubalancer frem, hvilket er formålet med forløbet, så vi kan bringe hele hesten i balance igen. 

   

What is tensegrity

Her ser du Tom Myers forklare om tensegrity