Akupunktur og akupressur

Heste kan have lige så meget glæde af akupunktur, som mennesker kan. Det er en afbalancerende behandlingsform, hvor hele kroppen behandles og ikke kun de enkelte symptomer. Formålet er at skabe balance mellem Yin og Yang samt sørge for, at Qi som er livsenergien, kan cirkulere frit og i de rigtige retninger i kroppen energibaner/meridianer. Ubalancer eller blokeringer i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Hvordan arbejder jeg

Jeg arbejder ud fra det der hedder pulsdiagnose og de 5 elementer - dvs. jeg undersøger hestens 12 meridianbaner for ubalancer. Ud fra det jeg finder, laver jeg et behandlings program. Dette sikre at jeg præcis arbejder med det hesten har behov for og ikke arbejder ud fra et skøn som faste behandlingsprogrammer gør. 


At lave akupunktur er ikke bare at sætte et par nåle i nogle muskler. Ud fra de oplysninger du giver mig om din hest, udarbejder jeg en akupunktur diagnose, som jeg behandler ud fra.

Har du fx en hest med hoste, så vil jeg tage et nærmere blik på lunge meridianen og dens partner tyktarmen. Jeg vil se om der er nogle af de andre meridian baner, som har for meget eller for lidt energi.


Akupunktur eller akupressur

Når der ikke anvendes nåle kaldes det akupressur og ikke akupunktur. Så hvis du bliver lidt forvirret over begreberne, er det forståligt. Behandlings princippet er det samme - der anvendes ikke nåle, men pres med en palper stav, fingrene, laser, LED lys eller små magneter.
Ifølge dansk lovgivning er det kun dyrlæger der på sætte nåle i andre dyr (må gerne i mine egne). Dog må man gerne i følge international lovgivning. Derfor skal din dyrlæge give mig tilladelse til, at jeg sætter nåle i din hest. Hvis du ikke har en tilladelse så anvender jeg akupressur på din hest. 

Hvilke problematikker ser jeg i klinikken

  • Rygproblematikker
  • Mave/tarm problemer
  • Hormon ubalancer både vallakker og hopper
  • Luftvejsproblemer
  • Psykiske udfordringer
  • Muskelspændinger
Du må forvente, at du efter en behandling selv skal arbejde med nogle punkter, da det er succesraten for at behandlingen virker. Det skyldes at der ofte skal mange gentagende behandlinger til for at vi kommer i mål med akupunkturen. 

Hvis du ikke selv har mod på at behandle kommer jeg naturligvis gerne ud, det er også en mulighed at bestille et ophold til din hest, hvor den kan få behandlinger.