Rehabilitering

Rehabilitering af heste er at skabe en ny tilværelser for heste, hvor ejer ikke længere har mulighed for at beholde hesten. 

Hvad er rehabiliteringsheste?

Det er en hest, hvor du ikke længere ved hvad du skal stille op. Der kan være mange årsager til at du ikke længere har mulighed for at have din hest. Det kan være af personlige årsager, eller du står i en situation, hvor du ikke selv har mulighed for at hjælpe din hest videre.  Ofte har det været heste, der har haft udfordringer i bevægeapparat som f.eks. rygsmerter, pas gang, sene eller gaffelbåndsskader, der har ligeledes været heste med meget stress, hoste og mavesår eller adfærdsmæssige udfordringer.  
De heste der kommer hos mig er med henblik på at finde et nyt hjem. Jeg arbejder ikke ridemæssigt med hestene i starten, jeg behandler, korrigere og træner fra jorden af med fokus på balance og genopbygning af kroppen. Alle heste der kommer hos mig skal have tjekket tænder, have styr på vacciner og smed/trimmer. Derefter begynder jeg at arbejde med kroppen - homøopatisk, fodring, korrektion og genoptræning. Hvis hesten er egent til at blive redet, begynder jeg langsomt med genoptræningen fra ryggen. 

Nogle gange kan det tage 1-2 måneder at få hesten på højkant igen, andre gange fra 6-12 måneder. Der er også de heste, som jeg har valgt at beholde, da de kun bør være i professionelle hænder. 

Hvilke heste
Hestene må gerne have mindre skader eller fysiske skavanker de skal dog kunne blive til rideheste efter træningsforløb. Jeg tager ikke heste ind under 140 cm. Jeg giver ikke noget for din hest, hvis du ønsker at den skal være her i rehabilitering, jeg vil dog gøre hvad jeg kan for at hjælpe din hest med at finde den rette ejer og blive genoprettet i kroppen. Hvis du har en hest du gerne vil have i rehabilitering hos os, kan du kontakt mig på kontakt@jylov.com


Når du køber en rehabiliteringshest

For mig er det vigtigt at vores rehabiliteringsheste kommer ud til det helt rigtige blivende hjem. Når du køber en hest med "en bagage" må du forvente, at der stadig kan komme ting op som der skal arbejdes med. Der kan også være ekstra udgifter forbundet med den, da den måske skal have hyppige behandlinger eller du skal have ekstra undervisning. Der laves naturligvis en kontrakt på hesten, hvor vi har forkøbsret på hesten, hvis du skulle være ude for sygdom eller af en anden årsag ikke kan give hesten et blivende hjem.