Hvad er lysterapi?

 Lysterapi er behandling, der minder om laserterapi, men uden at kunne gøre skade på vævet, og med alle de gode egenskaber som laserterapi ellers har. Der bruges rødt lys og nærinfrarødt-lys på specifikke bølgelængder, som er med til at styrke cellefornyelsen, og som er kendt som ATP-booster.

Lysterapi kan have mange forskellige navne og kendes som LTS, LLTS og PDT

LED-lys

Når LED-lyset er indenfor det optiske vindue, øger det dannelsen af nye kapillærer. Disse kapillærer er så med til at fremskynde helingsprocessen ved at sørge for transport af mere ilt, samt flere næringsstoffer til området. I samme proces bliver flere affaldsstoffer også transporteret væk. Dette har en dokumenteret effekt på blandt andet smerter og inflammation, samt en lang række andre gode egenskaber.

 

Lysterapi kan også være med til at stimulere produktionen af kollagen. Kollagen er en af de mest almindelige – og vigtige – typer protein i kroppen, og det er med til at erstatte og reparere beskadiget væv og celler. Derfor vil en øget kollagen-produktion blandt andet være med til at mindske arvæv. Det er de forskellige bølgelængder, som er med til at bestemme, hvor dybt behandlingen foregår. Hos Cavaleros bruger vi kun de bølgelængder, hvor der er dokumenteret effekt; nemlig dem der ligger i det optiske vindue fra 600-1000 nm. De mest effektive, og de mest brugte, er 660nm og 850 nm.


Hvordan kan lysterapi gavne din hest?


Lysterapi kan gavne alle dyr, men er i første omgang udviklet til brug på heste. 

Man kan bruge lysterapi til heste både før og efter træning for at forhindre skader. Ved at bruge vores lysterapi-system vil din hest være i stand til at arbejde og restituere bedre. Det kræver behandling i kort tid i hvert område, men giver en virkelig stor effekt på den lange bane.

 

Vores WAVE RLT har dobbelt lys i hver LED, der gør, at du giver en præcis dosis af lys i det område, du behandler. På den måde kommer du tættest på de studier, som vi lægger os op ad Vi har også den højeste effekt (målt i mW) på markedet, som er vigtig i forhold til kraften i produktet. De fleste andre produkter har delt alle bølgelængder op i hver LED, så dosis bliver mere diffus. Det er vigtigt at give de rigtige bølgelængder i hele området, du vil behandle, men også at produktet har en høj effekt i mW, da det har den kraftigste effekt på kroppen og cellerne.

 

WAVE RLT lysterapi til heste er lavet for at gøre det nemt for dig. Vi har som de eneste i verden lavet et system, som kan bruges overalt på hesten. Der vil ikke være et sted, hvor du ikke kan placere din WAVE RLT.

 

Herunder har vi samlet nogle af de gavnlige effekter, der er ved at bruge lysterapi på heste:

 

  • Mindre stivhed og spænding
  • Smertelindrende på gamle skader, gigt osv.
  • Stor effekt på stressede dyr
  • Ledbehandling
  • Øget restituering i muskler og led
  • Øger blodcirkulationen og fjerner affaldsstoffer
  • Heler skader op til 200% hurtigere
  • Behandler inflammationer med dokumenteret effekt
  • Hurtigere sårheling og mindsker ardannelse o.m.a.
  • Behandling fra 5-15 minutter