Loading...

Kropsterapi til heste

Når kroppen er i brug og træner, så vil der på et eller andet tidspunkt opstå en spænding i en muskel eller være bindevæv der "sidder fast". Hvis der ikke tages varer om disse "låsninger eller spændinger", som vil de på sigt sætte sig dybere i vævet og der kan opstå en skade. Derfor er det vigtigt, at holde sin hests krop i sund og god form - både fysisk og psykisk.

Når jeg arbejder med en hest er det ud fra et holistisk synspunkt. Holistisk betyder HELHED. Det betyder at jeg er nødt til at tage hele hestens og dens miljø med ind i mine overvejelser, når jeg skal have fundet årsagen til, at der er opstået en dysfunktion.

Da ingen heste er ens, så er der ingen udredning/korrektion der er ens. Derfor anvender jeg de behandlingsmæssige teknikker, der lige netop er brug for, for at opnå det ønskede resultat.

Blide teknikker
Jeg kan bedste lide at anvende blide teknikker, når jeg skal korrigere en muskle, knogle eller væv på plads. Det er mest skånsomt for hesten, selvom det godt kan gøre ondt på den. Det er for hesten præcis det samme, som når vi gå til massør, kiropraktor, kranio sakral terapeut eller anden kropslige behandling. Det er også derfor, din hest skal have hvile efter en behandling.


Kropsterapi teknikker
Gennem mit arbejde med heste, har jeg tagen en del uddannelser og kurser. Jeg tror aldrig, jeg bliver færdig med at søge ny viden om, hvordan kroppen på hesten fungere. Jeg har taget de teknikker, jeg har synes har været mest effektive og sammensat dem til min egen behandlingsform.

Når jeg arbejder på fx. hestens hoved, er det hovedsageligt kranio sakral eller osteopati teknikker jeg anvender. Er det en skulder eller et brystben, der sidder fast, er der både stæk fra fysioterapien med -  og teknikker som er kendetegnede fra rolfing (SIT). Jeg har også hentet meget inspiration fra April Battles og energi arbejde fra Regan Golob. Det sker at det er nødvendigt at bruge lidt "hårdere" greb og tryk. Her er det teknikker fra Vibeke Lønskov og Håkun Lundell. 

Så kort fortalt arbejder jeg med følgende teknikker:

  • Kranio Sakral Terapi (KST)
  • Strukturel Integrations Terapi (SIT)
  • Osteopati
  • Fysioterapi i form at stræk
  • Bio feedback
  • Akupressur
  • Trigger punkter
  • Massage