Loading...

Adfærdsmodificerende terapi til hunde

Der kan være rigtig mange årsager til, at vi har udfordringer med vores hunde i hverdagen. Nogle gange går hverdagsproblemerne hen og bliver store udfordringer, som man ikke selv kan løse.

Ofte er det små ændringer i hundens omgivelser eller ejerens adfærd, som gør at problematikken bliver løst. 

Smerte

En af de første ting, man som hundeejer bør få undersøgt er, om den ændrede adfærd hos hunden, skyldes smerte. Derfor anbefaler jeg altid som noget at det første at lave en kropskorrektion af hunden, så vi kan udelukke smerte i kroppen. Er der mistanke om sygdom, bør hunden tjekkes igennem af en dyrlæge. 

Selvom det føles som om alt er afprøvet, så kan det være en lille ting i træningen, som skal ændres for at komme på rette køl igen. Derfor skal vi i fællesskab have kigget på, hvad der sker i jeres hund, når den udviser den uønskede adfærd. 

Gade og omplaceringshunde 

Når man vælger at tage en gade- eller omplaceringshund ind i familien, så ved man ikke hvad hunden har med i bagagen. Jeg har desværre ikke endnu oplevet, at der ikke har været udfordringer med denne type hunde. At vi gør det af et godt hjerte, er desværre ikke nok for hunden. Derfor er det ekstra vigtigt at søge hjælp og gå til hundetræning - både for jeres men især for jeres hunds skyld. Især gadehundene har angst med i bagagen.

Børn og dyr

Det er vores pligt som både hundeejer og forældre, bedsteforældre m.m. at sikre os at de børn, som er i nærheden af vores hunde, ved hvad de må og ikke må. Jeg oplever ofte konflikter, hvis hunden er i dens kurv og barnet så forstyrre den der.

Kurven er et helle og ikke en legeplads. Er dit barn meget lille, så må du ikke lade barn og hund være uden opsyn. Hvis din hund ikke kan lide, at der er legekammerater på besøg, så er det vigtigt fortælle det, til de børn der kommer I jeres hjem. Luk evt. hunde i et andet rum, så er alle trygge.  

Lang proces

Der er selvfølgelig ingen garanti for at jeg kan løse din hunds adfærdsproblem, men jeg vil kunne give jer et overblik over problematikken. Hvis jeg ikke ser mig i stand til at løfte opgaven, henviser jeg gerne til en kollega.

Det er også meget vigtigt, at du som hundeejer er klarover, at det kan være en tidskrævende proces at ændre et adfærdsproblem. Det kræver ofte daglig træning og hele familien skal være indstillet på at opgaven skal lykkedes

Aktivering af hunde 

Det er ikke alle hunde der kan motioneres trætte. De har brug for at bruge hjernen. Her er der et par film, som viser aktivering af vores tyske korthåret hønsehund. Da filmen bliver optaget er han 12 år gammel. Da han er en ældre herre, kan han ikke gå så langt mere uden af få ondt. Vi bruger derfor aktivering, så han bliver mentalt træt istedet for fysisk overbelastet. 

Foder på græsset

Her bruger jeg en del af Lukas mad og fordeler det på græsplænen. Bruger en søgekomando og straks er han igang med at søge.....


Kong med leverpostej

Jeg bruger ofte en kong med frossen leverpostej, hvis det er meget varmt. Det er lidt som når vi spider en kold is. Derudover er det god beskæftigelse, at bruge tid på at få det ud af kongen.