SIT - Myo-Facial Terapi forløb

Strukturel integrations terapi (SIT) er en unik måde at arbejde med hesten på. Det er et system, hvor hele kroppen arbejdes igennem, hvor de fleste problemer i bevæge apparatet afhjælpes. Formålet med behandlingen er, at få kroppen til at fungere bedst muligt i forhold til, hvad den har med sig i bagagen.

Kroppen

Kroppen betragtes som en helhed. Alt er forbundet og afhængig af hinanden.  Når jeg behandler arbejder jeg i bindevævet som omgiver det meste af kroppen. Det ligger omkring musklerne, organerne og under huden. Derved kan jeg lave strukturelle ændringer som vil kunne ses på hundens kropsholdning.

Forløb
I et forløb arbejdes der med hunden 7 gange med forskellige temaer.  Et tema kan være åndedrættet, nakke, hals og hovedet og hundens sider.

De 5 første gange er en oprydningsfase og de 2 sidste er integrationsfaser. Det er de sidste 2 gange der gør, at arbejdet i det foregående behandlinger holder.Hvad er Myo-Facial Terapi

Vi tilbyder et bredt udvalg af massageterapier, som hver især er skræddersyet til at passe til netop dig. Vi hjælper dig til at få de bedste resultater, uanset om det drejer sig om behandling af en specifik skade eller blot at få masseret dagens stress væk.

SIT fra start til slut

Her kan du se, hvad der arbejdes med på heste under forløbet. Det er vigtigt at ALLE korrektionerne gennemføres, da det det vil svare til at din bil kun kører på 3 hjul.

SIT1 
Her arbejdes der med hestens åndedræt og de muskler der har relation til åndedrættet.
SIT 2 

I denne behandling arbejdes der med hundens sider. Dvs. forsiden af forbenene og forsiden af bagbenene. Der arbejdes med siderne i forhold til hinanden og i forholde til hestens lodlinje.


SIT 3
Her arbejdes der med musklerne på hestens inderside af benene og hestens bug.

SIT 4   
Bagsiden strækkes. Dvs. her arbejdes der med musklerne på bagsiden af bagbenene, hasemusklerne og ryggen.

SIT 5
Nakke, hals og hoved. Her arbejdes der i hudmuskler, samt de dybe muskler.

SIT 6
Her starter den første del af integrationsarbejdet. Vi arbejder med KST teknikker, bonebending og tensigritiy

SIT 7
Anden del af integrationsarbejder, hvor der arbejdes med anatomitrains.  

En korrektion tager ca. 30-45 min. Normalt er der ca. 14 dage mellem hvert besøg. Det er dog anderledes, hvis din hest er her på ophold, så vil der være 1 uge mellem hver korrektion.

Du kan godt opleve, at din hest bliver anderledes gående under forløbet, hvilket er helt normalt. I princippet så skiller jeg din hest ad og samler den igen. Denne kropslige forandring vil bringe gamle ubalancer frem, hvilket er formålet med forløbet, så vi kan bringe hele hesten i balance igen.

   


What is tensegrity

Her ser du Tom Myers forklare om tensegrity