Manuel Terapi

Manuel terapi består af en blid korrektion/manipulation af din hund. Jeg arbejder i hundens bindevæv,
muskulatur, sener og led i form af en blid manipulation/korrektion med indirekte teknikker fra osteopatien.

Hvad er manuel terapi

Når kroppen er i brug og træner, så vil der på et eller andet tidspunkt opstå en spænding i en muskel eller være bindevæv der "sidder fast". Hvis der ikke tages varer om disse "låsninger eller spændinger", som vil de på sigt sætte sig dybere i vævet og der kan opstå en skade. Derfor er det vigtigt, at holde hundens krop i sund og god form - både fysisk og psykisk.

Hvad er det det ved
  • Haltheder
  • Muskelspændinger
  • Gigt
  • Stivhed i nakke, hals og ryg
  • Ændring af adfærd
  • Wellness

Jeg kan bedste lide at anvende blide teknikker, når jeg skal korrigere en muskle, knogle eller væv på plads. Det er mest skånsomt for hunden, selvom det godt kan gøre ondt på den. Hunden har det på præcis samme måde, som når vi gå til massør, kiropraktor, kranio sakral terapeut eller anden kropslige behandling. Det er også derfor, din hund skal have hvile efter en behandling.  

Helle og Olivia

Olivias historie 

Jeg er kommet hos Christina Jylov gennem mange år med mine forskellige hunde. Alligevel bliver jeg stadig lige imponeret over, hvad hun kan udrette. Hun har virkelig mange værktøjer i værktøjskassen. Min whippet Olivia på 7 år har været ret uheldig flere gange, hvor hun har fået alvorlige skader. I sommeren 2018 fik hun en alvorlig skade i venstre bagben - et lille brud i hasen samt et sprængt ledbånd.

Her var Christina en stor hjælp til at få hende på benene igen. Olivia kom sig godt, dog har hun efterfølgende fået en del gigt i haseleddet. I august 2021 kom Olivia igen til skade - denne gang med det højre bagben efter en løbetur i haven. Røntgen viste heldigvis, at der ikke var brud, men formentlig en alvorlig seneskade. Hun var meget halt og med nu 2 dårlige bagben, så det sort ud for den stakkels hund. Hun overbelastede begge bagben og havde store spændinger og smerter i ryg og bagpart. Christina gjorde alt, hvad hun kunne, men på et tidspunkt stod det lidt i stampe. 

Så blev vi enige om, at hun skulle teste Olivia for ubalancer - noget nyt, som hun lige var startet på. Resultatet var imponerende. Der var udslag på alle Olivias issues: maven, immunforsvaret og så især på skaden og gigten i bagbenene. De forskellige midler blev indkøbt, og så startede Olivia en større omgang af dråber og tilskud. Christina målte ud, at hun skulle have Leptandra Comp. (et homøopatisk middel), som er til senehindebetændelse/ledegigt og reumatoriske knuder, hvilket jo rammer helt plet på de udfordringer, hun har. 

Efter få uger kunne jeg se en stor forskel. Olivia fik sit humør igen - dejligt at se en glad hund. Hun blev bedre gående, og meget vigtigt - Christina kunne bedre komme igennem med sin behandling. Olivia er for længst færdig med sin kur af Leptandra Comp., og hun har heldigvis ikke haft nogen tilbagefald.

Hun har det faktisk på nuværende tidspunkt meget bedre, end nogen turde håbe på med den forhistorie + den nye skade. Det har været imponerende og spændende at overvære denne form for udmåling af ubalancer, og jeg vil helt sikkert gøre det igen, hvis der er noget omkring Olivia, som jeg er i tvivl om. Der skal igen igen lyde en kæmpe tak til Christina for hjælpen - jeg elsker og værdsætter dit engagement i vores dyr. Du opgiver ikke så let - alt skal prøves. Det er jeg dig evig taknemmelig for.

Mange kærlige hilsner fra Olivia og Helle Søndergaard Nielsen