Loading...

Hvordan virker homøopatisk medicin?

Den virker ved at afbalancere kroppens svagheder og aktivere evnen til selvhelbredelse. Midlerne er stærkt fortynder, og det er derfor ikke mængden som hyppigheden vi tager den med, så har den afgørende betydning for effekt. 

Hvordan skal man indtage den

Jeg anbefaler at man følger anvisningen på flasken. Derved opnås det bedste resultat. Midlet virker bedst, hvis du ikke har andet i munden ca. 10 min før og efter indtagelse. 
Indtager du flere midler på samme tid - er det en god ide at vente 1 min. mellem hvert middel. 

Har man glemt at indtage en dosis, så skal du ikke indhente det tabte, blot køre videre som normalt. 

Homøopatisk medicin kan forkomme i følgende typer:

  • Dråber
  • Pulver
  • Ampuller
  • Sukkerkugler

Dråber
De kan indtages ved at dryppes direkte i munden eller ved at hælde dem i lidt vand og derefter drikkes

Pulver
Det lægges på tungen, hvor det smelter og synkes.

Ampuller
De åbnes ved først at ryste væsken i flaskehalsen ned i flasken og derpå knække halsen af. Man suger indholdet op i munden med det lille glassugerør, der ligger i æsken. Væsken holdes i munden et øjeblik og synkes.

Sukkerkugler
Dem lægger man under tungen, hvor de smelter lidt efter lidt og synkes. 

Førstegangsforværring 
Når man begynder at indtage homøopatisk medicin, kan der optræde en "førstegangsforværring". Det betyder, at medicinen har aktivitet i kroppen. Kroppen forsøger at komme af med sygdommen og det er et godt tegn. Det kan dog godt blive lidt ubehageligt. Derfor anbefales det at stoppe med indtagelsen til reaktionen aftager, hvorefter du så kan tage halv dosis og derefter langsomt trappe op til den anførte mængde. 

Som med al anden medicin - så virker den kun, hvis kan husker at tage den. 

Er du syg - bør du søge læge. Du bør kun ophøre med lægeordinetet medicin i samråd med din læge. 

Jeg plejer at anbefale produkter fra Heel, Holistica, Allergica, Pekana og Natur Drogeriet 

Her finder du Foreningens Almas hæfter 

Blærebetændelse

Dette hæfte fortæller om mulighederne for at forebygge og behandle blærebetændelse med homøopati, vekselfodbade og urtete.

Naturlig hjælp til graviditet og fødsel

Dette hæfte præsenterer først og fremmest den hjælp, homøopatien kan tilbyde i forbindelse med graviditet og fødsel. Find hjælp til fertilitetsproblemer, abortfare, kvalme, hæmorider m.m. I hæftet finder du også råd og hjælp til nogle af de symptomer, det spæde og lille barn typisk oplever i tiden efter fødslen. Eksempelvis spædbørnskolik, forstoppelse og søvnforstyrrelser.

Husapotek

Dette hæfte henvender sig til hele familien. Det er et opslagsværk, som på en let tilgængelig måde giver indblik i, hvordan man behandler velkendte symptomer og sygdomme med en række velafprøvede homøopatiske lægemidler. Find hjælp til f.eks. bronkitis, buler, forstuvninger, feber, forkølelse, halsbetændelse, hovedpine, soleksem, influenza, insektstik, smerter og øjenbetændelse.

Naturlig hjælp til børn

Dette hæfte beskriver mulighederne for at behandle de mest almindelige sygdomme og problemer hos børn med homøopati. Med homøopatiske midler kan man - især hos børn - helbrede de fleste sygdomme skånsomt, hurtigt og uden utilsigtede eftervirkninger. Find hjælp til falsk strubehoste, kighoste, mellemørebetændelse, astma, sengevædning, kolik, søvnbesvær, børnesår, vokseværk mm.

Naturlig hjælp til kvinder

Dette hæfte henvender sig til kvinder i alle aldre. Det beskriver mulighederne for at forebygge og behandle typiske kvindesygdomme og -ubalancer med homøopati. Find hjælp til f.eks. blærebetændelse, overgangsalder, manglende graviditet, risiko for abort, menstruationsproblemer og PMS.

Det moderne menneske

Med stigende alder optræder der oftere forskellige ubalancer som søvnbesvær, ledproblemer, fordøjelsesvanskeligheder og begyndende svækkelser af kroppens indre organer. Dette hæfte beskriver mulighederne for at forebygge og behandle de mest almindelige aldersbetingede ubalancer og sygdomme med homøopati. Find hjælp til forhøjet kolesteroltal, højt blodtryk, åreknuder, hæmorider, inkontinens, overgangsalder, knogleskørhed, gigt, forkalkning, grå og grøn stær mm. 

Stress, angst og depression

Vi lever i en tid, hvor stadig flere mennesker ikke kan klare presset fra det moderne samfund. Mange får stresssymptomer i form at stress, angst, uro, depression, søvnproblemer, uarbejdsdygtighed m.m. Dette hæfte omtaler velafprøvede muligheder for at behandle psykiske ubalancer med homøopati.