Loading...

Akupunktur/akupressur til heste

Heste kan have lige så meget glæde af akupunktur, som mennesker kan. Det er en afbalancerende behandlingform, hvor hele kroppen behandles og ikke kun de enkelte synptomer. Formålet er at skabe balance mellem Yin og Yang samt sørge for, at Qi som er livsenergien, kan cirkulere frit og i de rigtige retninger i kroppen energibaner/meridianer. Ubalancer eller blokeringer i energibanerne kan medføre smerter eller sygdom.

Hvilke problematikker ser jeg i klinikken

  • Rygproblematikker
  • Mave/tarm problemer
  • Hormon ubalancer både vallakker og hopper
  • Luftvejsproblemer
  • Psykise udfordringer
  • Muskelspændinger

Når der ikke anvendes nåle kaldes det akupressur og ikke akupunktur. Så hvis du bliver lidt forvirret over begreberne, er det forståligt. Behandlignsprincippet er det samme - der anvendes ikke nåle, men pres med en palperstav, fingerne, laser eller små magneter. 

Hvordan arbejder jeg
Jeg arbejder ud fra det der hedder pulsdiagnose - dvs. jeg  undersøger hestens 12 meridianbaner for ubalancer. Udfra det jeg finder, laver jeg et behandlingsprogram. Dette sikre at jeg præcis arbejder med det hesten har behov for og ikke arbejder udfra et skøn som faste behandlingsprogrammer gør. 

 

 

 

At lave akupunktur er ikke bare at sætte et par nåle i nogle muskler. Udfra de oplysninger du giver mig om din hest, udarbejder jeg en akupunktur diagnose, som jeg behandler ud fra.

Har du fx en hest med hoste, så vil jeg tage et nærmere blik på lungermerdianen og dens partner tyktarmen. Jeg vil se om der er nogle af de andre merdian baner, som har for meget eller for lidt energi. 

Alt dette for at skabe balance i kroppen, da man i akupunkturen ser på kroppen som en helhed.

Det skal lige siges at det kun er dyrlæger, der må sætte nåle i andres heste, med mindre der foreligger en aftale om at en dyrlæge fører supervision. 

Det er dog meget få dyrlæger, som har en hel akupunktur uddannelse, de har ofte kun et weekend kursus i at arbejde med ømme muskler.