Loading...

LPT-Lysterapi

LPT er behandling med LED lys. Terapiformen reducerer smerte og øger heling af sår, og løsner op for muskelsmerter.  

Hvad er LPT god til:

  • Lindre smerte
  • Stimulerer cellerne så ATP øges og hurtigere heling finde sted 
  • Reducerer hævelse og betændelse.
  • Stimulerer immunsystemet
  • God effekt på gigt, spat, forvridninger,  og ligende kroniske og inflamatoriske tilstande
  • God til behandling af f.eks. hot-spot, sår, sarcoider, muk og eksemer som fx. arvæv ved sommereksem

 

Der er forskellig dybdevirkningen  på de forskellige lystyper, som varierer mellem 0,5-1 cm. Dybdevirkningen afhænger af , hvilken bølgelængde (farve-spektrum) der anvendes.

De blå lysdioder udsender lys på 415nm, som er kendt for sine bakteriedræbende egenskaber samtidig med at det mindske inflammation og lindre kløe

De røde lysdioder udsender lys mellem 611-650nm, øger blodcirkulationen, stimulerer cellerne i huden. Rødt lys stimulere cellefornyelsen, inklusive fibroblast-cellerne , som producere kollagen og elasticitet. Det er disse fibre i bindevævet som giver huden styrke, spændstighed, elasticitet og vævsfylde. 

De grønne lysdioder udsender lys omkring 523nm - det grønne lys er god til sårheling, reducerer hyperpigmentering, inflammation, sensibilitet og rødme.

Forskning:

Der har været foresket i LED lysterapi/behandling i mange år. LPT lysbehandlingen må ikke forveksles med laserlys. ”LED Therapy” var oprindeligt udviklet af NASA. NASA udviklede det  til at accelerere healing af post-operativ arvæv, ved at sende low-level lys-energi ned i de dybere cellelag. NASA fandt ud af, at de fotoner som bliver frigivet af lyset, passere ind i cellerne af kroppen og bliver absorberet af mitokondrier, omskrevet kan vi kalde det for cellernes kraftværk. I dette kraftværk bliver ATP prdouceret. Fotonen stimulerer energien som metaboliseres i musklerne og knoglerne, samt i huden. Dette accelerere den normal heling og genopbygning af væv med op til 200 %.